S.S.S

S.S.S
23 Ağustos 2021

Evimin üzerinde çatı yok zemin açık beton şeklinde, SU YALITIMI için ne uygulayabilirim?

Beton üzerine SU YALITIMI için uygun astar uygulamasından sonra ISONEM SB SÜPER BİLEŞEN ya da ISONEM MS POLYMER kullanabilirsiniz. UV dayanımları yüksektir. Doğru uygulamada %100 su yalıtımı sağlar her iki malzemede.
! Eğer betonun altında membran var ise mutlaka havalandırma bacası açılmasına dikkat ediniz.
Ayrıntılar için Bölge Yetkililerimizden bilgi alınız.

ISONEM SB SÜPER BİLEŞEN ile ISONEM MS POLYMER arasındaki fark nedir?

MS POLYMER çok daha elastik çabuk çatlama yapan zeminler veya genleşen zeminler için daha uygun olur, uygulandığında üzerinde yoğun yaya trafiğine uygun OLMAZ. Farklı renkleri mevcuttur. SB SÜPER BİLEŞEN ise elastik fakat MS POLYMER kadar elastik değildir, kumlu yapıda bir malzemedir ve üzerinde yoğun yaya trafiğine uygun bir malzemedir. Farklı renkleri mevcuttur. Doğru uygulamada %100 su yalıtımı sağlar her iki malzemede.

Evimin üzerinde çatı yok zemin açık beton üzeri fayans, kalebodur, seramik vb. malzeme bulunuyor, ne uygulayabilirim?

Fayans, kalebodur veya seramik üzerine ISONEM LIQUID GLASS uygulayabilirsiniz. Şeffaf bir malzemedir. UV dayanımı yüksektir. Doğru uygulamada %100 su yalıtımı sağlar.
! Öncesinde derzleri güncellemeniz ve köşe noktalarınıza ve gider etraflarınıza poliüretan esaslı mastik geçişleri sağlayarak derzlerinizin ve mastiklerin kurumasını bekleyiniz.
Akabinde ürünümüzü iki kat 24 saat ara ile uygulayabilirsiniz. Not: Yağmur sonrası yapılacak uygulamada alanın 5 gün güneş görmesi ve uygulama sonrası 2 gün yağmur görmemesi önemle rica olunur.
! ISONEM LIQUID GLASS uygulaması yapılacak zemine öncesinde kesinlikle silikon veya silikon içerikli malzemeler temas etmemiş olmalıdır.

Evimin üzerinde çatı yok zemin açık beton üzeri fayans, kalebodur, seramik vb. malzeme bulunuyor şeffaf bir malzeme istemiyorum, ne uygulayabilirim?

Fayans, kalebodur veya seramik üzerine SU YALITIMI için ISONEM SB SÜPER BİLEŞEN ya da ISONEM MS POLYMER kullanabilirsiniz. Ancak bu zeminlerin üzerine uygulamadan önce yüzey mutlaka pürüzlendirilmelidir ve uygun astar kullanılmalıdır. UV dayanımları yüksektir. Doğru uygulamada %100 su yalıtımı sağlar her iki malzemede.
! Eğer betonun altında membran var ise mutlaka havalandırma bacası açılmasına dikkat ediniz.
Ayrıntılar için Bölge Yetkililerimizden bilgi alınız.

Evimin üzerinde çatı yok zemin açık beton şeklinde kışın çok soğuk yazın da çok sıcak oluyor, ne uygulayabilirim?

Beton üzerine uygun astarı ile birlikte ISONEM THERMAL PAINT uygulayabilirsiniz ısı yalıtımı için. Doğru uygulamada %40’a varan ısı yalıtımı sağlar, aynı zamanda zemine göre destekleyici malzemeleri ile su yalıtımı da sağlar. Ayrıntılı bilgi için Bölge Yetkililerimizden bilgi alınız.
! Eğer betonun altında membran var ise mutlaka havalandırma bacası açılmasına dikkat ediniz.
Ayrıntılar için Bölge Yetkililerimizden bilgi alınız.

Evimin üzerinde SAC çatı var, kışın çok soğuk yazın da çok sıcak oluyor, neuygulayabilirim?

Sac veya metal çatı üzerine ISONEM ANTI RUST astar uygulamasından sonra ISONEM THERMAL PAINT  uygulayabilirsiniz ısı yalıtımı için. Uygulama ayrıntıları konusunda Bölge Yetkililerimizden bilgi alınız.

Banyomun fayans veya seramik olan zemininden aşağı kata su sızıyor, ne uygulayabilirim?

Banyonuzda seramik ya da fayans üzerine derz dolgu ve tamiratlarınızı yaptıktan sonra komple zemine ISONEM LIQUID GLASS kullanabilirsiniz. Uygulandığı zemine parlaklık verir. Doğru uygulamada %100 su yalıtımı sağlar.
! ISONEM LIQUID GLASS uygulaması yapılacak zemine öncesinde kesinlikle silikon veya silikon içerikli malzemeler temas etmemiş olmalıdır.

Terasımda veya Banyomda fayans veya seramik olan zemininden aşağı kata su sızıyor, uygulamadan sonra fayans ya da seramik görüntüsünde değişiklik olmasını istemiyorum. Ne uygulayabilirim?

ISONEM BD kullanabilirsiniz sadece derzlerinizin üzerine. Uygulamasında dikkat edilecek nokta sadece derzlere uygulanırken fayansa taşırmamaya ya da taşarsa hemen temizlemeye dikkat edilmelidir. Fayans üzerine taştığında hemen silinmez ise leke bırakabilir.

1 kutu ISONEM LIQUID GLASS aldım, A ve B bileşenlerini karıştırdım uyguladım, kalan miktarını ertesi gün kullanacaktım fakat malzeme donmuştu, ne yapabilirim?

ISONEM LIQUID GLASS Çift bileşenli bir malzemedir. Malzemenin A ve B bileşenlerini karıştırarak uygulama yapılır. Karışımın ömrü 60 veya 90 dk dır. Karıştırıldıktan sonra bu süre içerisinde tüketilmelidir. Donduktan sonra geri dönüşü yoktur. Kullanmadan önce 2 kat uygulama için malzemeyi eşit oranda bölerek kullanabilir, sadece uygulayacağınız kadarını karıştırıp diğer karıştırılmamış kısmını bekletebilirsiniz. A bileşeninin B bileşenine oranı 7/1 dir. Malzemeyi bölecekseniz eşit bir ölçekle ayrı bir kaba 7 ölçek A ve 1 ölçek B bileşeni koyup karıştırarak uygulamaya geçebilirsiniz.

Evimde tavan ve duvar köşelerinde küf ve siyahlaşmalar mevcut, ne yapabilirim?

Eğer nemlenen, küflenen bölge su almıyorsa herhangi bir yerden, yoğuşmadan kaynaklı nem ve küflenme varsa ISONEM MS 82 kesin çözümdür. Uyguladığınızda bir daha tekrarlamaz. Astar gerektirmez. İki kat uygulanır. Katlar arası en az 24 saat beklenir. 2 kattan sonra üzerine isterseniz en az 48 saat sonra nefes alabilen herhangi bir boya uygulayabilirsiniz.

Binamızda dış cephe mantolama veya başka bir ısı yalıtımı yok. Yanıcı özelliğinden dolayı ya da binanın delinmesinden dolayı xps, köpük veya başka bir kaplama yapmak istemiyoruz. ISONEM’in ISI YALITIMI sağlayacak ve enerji kimlik belgesi alabileceğim bir

Dış cephenize ısı yalıtımı için uygun astar ile birlikte ISONEM THERMAL PAINT uygulayabilirsiniz. ISONEM THERMAL PAINT mantolamanın yerine kullanılan ısı yalıtım malzemesidir. İç ya da dış cepheden uygulanabilir. Isı yalıtmının yanında su, ses yalıtımı ve geç tutuşurluk özelliği ile mantolamanın dezavantajlarında kurtulmanızı sağlayan, mantolamadan daha kolay uygulanan, binaya zarar vermeyen ve ekstra yük yapmayan, maliyet olarak daha uygun, son teknolojiler ile üretilmiş yeni nesil ısı yalıtımı boyası olan, %40 a varan ısı ve enerji tasarrufu sağlayacağınız, binanıza uyguladığınızda enerji belgesi alabileceğiniz ısı yalıtım boyasıdır.

ISONEM THERMAL PAINT iç ve dış uygulaması arasında fark var mıdır?

Evet fark vardır, İç cepheden daha düşük sarfiyatlar uygulanmalıdır. İç cephede uygulamasında epoksi rulo ile yaydırarak uygulanır. Duvarlarınıza en fazla 2 kat olacak şekilde. Tavanlara uygulanmaz. Farklı renkleri mevcuttur. Dış cephede ince sıvanın üzerine 1 kat ISONEM UNIVERSAL ASTAR, astar dan sonra 3 kat ISONEM THERMAL PAINT uygulaması yapılır. Astarı 1/7 oranında su ile inceltilmeli, THERMAL PAINT ise herhangi bir inceltme yapılmadan uygulanmalıdır. Uygulama videolarını https://www.isonem.com.tr/ozel-boyalar/isonem-thermal-paint ürün linkinden izleyebilirsiniz.

ISONEM THERMAL PAINT iç ya da dış uygulamada yalıtım açısından far var mı?

Her iki cepheden de uygulanabilir. Dış cepheye uygulanmasının avantajları su yalıtımı ve binayı yangına karşı korur ve enerji belgesi alınabilir. %40’a varan ısı ve enerji tasarrufu sağlar. İç cepheden de uygulanabilir ve iç cephede duvarlardan ısı kaçağını engeller ve içerideki ısıyı korur ve varsa ısı farkından dolayı oluşan bir rutubet bunu engeller (eğer dış cepheden su alma durumu yoksa).

Evimizin dış cephesinde sıva var ya da sıva üzerinde boyalı. Dış cepheden su alıyor, ne yapabilirim?

Dış cephenize uygun astar uygulamasından sonra istediğiniz renkte tedarik edebileceğiniz Elastik dış cephe ürünümüzü ISONEM BE 99 kullanabilirsiniz. Ayrıntılar için Bölge Yetkililerimizden bilgi alınız.

Dış cephemizde mantolama var, fakat yine de su alıyor, ne yapabilirim?

Mantolama yapılırken binalara delik delindiğinden dolayı yeri tespit edilemeyen su girmesi olabilir. Bunun için uygun astar ile birlikte dış cepheye ISONEM BE 99 uygulayabilirsiniz su yalıtımı için.

Dış cephemiz taş kaplama ya da dekoratif tuğla kaplamadır, görüntüyü değiştirmeden su yalıtımı sağlayabileceğim bir ürün var mıdır?

ISONEM MS 80 kullanabilirsiniz. Dış cephede ham yüzeylere görüntüyü değiştirmeden su geçirmeyen yüzey elde edilmesini sağlar.

Yüzme havuzumuz var beton üzerine seramik yapmak istemiyoruz. ISONEM ürünlerinden seramik yapmadan herhangi bir ürün uygulayabilir miyiz?

ISONEM POOL kullanabilirsiniz. Standart havuz boyası renginde ya da özel bir renk isterseniz farklı renklerde kullanabilirsiniz.

Seramik yüzme havuzumuz su kaçırıyor, ne yapabilirim?

Seramik yüzey pürüzlendirildikten sonra ISONEM EP PRIMER astar ve sonrasında ISONEM POOL kullanılabilir su yalıtımı için.

İçme suyu depomuz var su kaçırıyor iç yüzeyi beton, yalıtım için ne yapabiliriz?

Beton üzerine ISONEM MD 28 kullanabilirsiniz. Gıda kodeksine uygun bir malzemedir. Doğru uygulamada 0 su yalıtımı sağlar.

İçme suyu depomuz var su kaçırıyor iç yüzeyi seramik ya da fayans, yalıtım için ne yapabiliriz?

Su deposu fayans ya da seramik üzerine yüzeyi pürüzlendirildikten sonra ISONEM EP PRIMER astardan ve ISONEM FLOOR 2K kullanılabilir su yalıtımı için. Gıda kodeksine uygun bir malzemedir. Doğru uygulamada %100 su yalıtımı sağlar.

Fabrikamız için gıda kodeksine uygun zemin kaplama yapmak istiyoruz, ne kullanabiliriz?

Solventsiz epoksi ürünümüz olan ISONEM FLOOR 2K kullanabilirsiniz. Beton veya fayans yüzeyler için astar uygulamasından sonra uygulanabilir. İç mekan uygulamalarında kullanılır. Kokusu yoktur. Renk çeşitleri vardır.

Shingle kaplı çatımız var, bunu sökmeden üzerine direk su yalıtımı yapabilir miyiz?

Shingle üzerine ISONEM SB SÜPER BİLEŞEN ya da ISONEM MS POLYMER ürünlerimizi uygulayabilirsiniz astar uygulamasından sonra. Doğru uygulamada %100 su yalıtımı sağlar.

Shingle kaplı çatımız var, bunu sökmeden üzerine direk ISI yalıtımı yapabilir miyiz?

Uygun astar uygulamasından sonra ISONEM THERMAL PAINT kullanabilirsiniz shingle üzerine ısı yalıtımı için. % 40’a varan ısı ve enerji tasarrufu sağlar.

Ürünleri nasıl temin edebiliriz?

Ürünlerimizi KOÇTAŞ’lardan ya da bayilerimizden satın alabilirsiniz. Bayi bilgisi için 0232 700 00 01 numaralı telefondan ya da Facebook, instagram gibi sosyal medya kanallarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İnternet satışı yapıyor musunuz?

ISONEM olarak internet satışı yapmıyoruz. İnternetten alınmış ürünlerin orjinal ya da sahte olduğunu bilemediğimizden herhangi bir internet sayfasından alınmış ürünler için garanti verilmemektedir.

Ürünlerinizin uygulamasını herkes yapabilir mi?

Ürün çeşitliliğimiz fazla olması ile birlikte uygulaması da her üründe farklı aşamalar içermektedir. Uygulamalarınızı bilen ustalara yaptırabilir ya da yetkili bayilerimizden talep edebilir ya da bölge yetkililerimizden destek alarak yapabilirsiniz.

Ürünlerinizin uygulama aşamaları ve sarfiyat bilgisi veya varsa uygulama videolarına nasıl ulaşabilirim?

https://www.isonem.com.tr/urunler linkinden tüm ürünlerimizin sayfasında girerek tüm ayrıntılı bilgi ve belgelerine veya uygulama videolarına ulaşabilirsiniz.

ISONEM MS 82 ya da ISONEM THERMAL PAINT uyguladım terleme oldu, ne yapabilirim?

Bu tarz problemlerle karşılaşmamak adına ürünleri doğru sarfiyatla uygulamak gerekir ve uygulamadan önce duvarda saten boya var ise kazınmalıdır, üzerine boya yapılacaksa nefes alabilen boya yapılmalıdır.

Yangın geciktirici boyalarınız var mı? Geçerli belgeleri mevcut mudur?

Yangın geciktirici boyalarımız vardır. İstenilen şartnamelere uygun olarak duvar veya metal üzerine uygun astarları ile birlikte ISONEM ANTIFIRE PAINT ya da ISONEM ANTIFIRE PAINT PLUS ürünlerimiz kullanılabilir. Uluslararası geçerli tüm belgeleri ve test raporları mevcuttur. Ayrıntılı bilgi için bölge yetkililerimizden destek alabilirsiniz.

Ahşap üzerine yanmazlık sağlayacak şeffaf bir ürününüz var mı?

ISONEM ANTIFIRE WOOD VARNISH alev almaz, şeffaf ahşap verniğidir. Uygulaması kolaydır. Ham ahşap yüzeylere uygulanır. Test belgeleri mevcuttur.

Emici yüzeyler için görüntüde herhangi bir değişiklik yaratmayacak yanmazlık ürününüz var mıdır?

ISONEM ANTIFIRE SOLUSYON ürünümüz bu amaçla kullanılabilir ve görüntüde herhangi bir değişiklik yapmadan alev almazlık sağlar. Emici olan tüm yüzeylerde kullanılabilir.

Tenis veya basketbol veya spor zemin beton alanlarımızı renkli bir kaplama ile boyamak istiyoruz, ne kullanabiliriz?

İç ve dış mekana uygulanabilecek ISONEM STREET PAINT ürünümüzü beton yüzeye uygun astarı ile birlikte farklı renk seçenekleri ile uygulayabilirsiniz.

Tozumayı engellemek amaçlı beton üzerine kullanabileceğimiz ürünleriniz var mı?

ISONEM SEAL HARDENER ya da ISONEM LIQUID GLASS kullanılabilir tozumayı engellemek için.

Dış mekan ve üzerinde araç gezebilecek dayanıklılıkta ve sudan etkilenmeyen bir zemin kaplaması yapmak istiyoruz, ne kullanabiliriz?

ISONEM SHINE FLOOR ürünümüzü uygun astarı ile birlikte dış ve iç mekanlarda farklı renk seçenekleri ile zemin kaplama olarak kullanabilirsiniz. Beton ya da seramik üzerine uygulaması yapılabilir. UV dayanımı yüksektir.

Banyolarda ıslak zemin fayans altı kullanılacak yalıtım malzemeniz var mı?

ISONEM DF 9 kullanabilirsiniz fayans ya da seramik altı yalıtım için.

Küvet, banyo seramik üzeri zemin renkli boyamak istiyorum, ne kullanabilirim?

Uygun astarı ile birlikte ISONEM FLOOR 2K kullanabilirsiniz seramik ya da fayans üzerine.

 


Yorumlarınız

İletişim İçin : Bizi Arayın +90 535 218 92 20 yada
İletişim Formunu doldurun.

whatsapp